Мотивациски Ротаракт Викенд 7-9 Април Охрид 2017

Традиционално по третпат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар беше организиран национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 7-9 Април во хотел Десарет Охрид. На мотивацискиот викенд присуствуваа 56

Ротаракт Широк Сокак Битола донира 600 книги на ОУ „Александар Турунџиев“ во Кукуречани

Ротаракт Широк Сокак Битола, денеска (30.03.2017г.) донираше 600 книги за школска возраст и возобнови голем дел од полиците во библиотеката на ОУ „Александар Турунџиев“ во Кукуречани. Книгите беа собрани преку  хуманитарна забава под името „Играта продолжува…со пишан збор#2“ која се одржа во Бар

Хуманитарна забава „Играта продолжува…со пишан збор #2

На ден 24.12.2016 година, Ротаракт Клуб Широк Сокак Битола традиционално организираше предновогодишна хуманитарна забава под името „Играта продолжува…со пишан збор#2“. Хуманитарната забава се одржа во Бар Чаршија со почеток во 11 часот. „Играта продолжува…со пишан збор#2“ имаше за цел  собирање

Мотивациски Ротаракт Викенд 8-10 Април Неготино

Традиционално по втор пат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар организиравме национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 8-10 Април во хотел Памела Неготино. Мотивацискиот викенд семинар е прв

Успешно завршена акцијата со опремувањето на школската библиотека при ОУ “Крсте Петков Мисирков” – Бистрица

„Поттикнати од желбата да ја продолжиме традицијата на предновогодишна хуманитарна забава, кон крајот на месец декември Ротаракт клубот Битола Широк Сокак организраше уште една таква под мотото: “Играта продолжува со пишан збор”. Овој пат се собираа книги за предшколска возраст

“На кафе и локум во Старата Битолска Чаршија”

Во склоп на прославувањето 80 години постоење на Ротари во Битола, на 10 ти октомври, 2015 година,  Ротаракт Клубот Широк Сокак организираше настан наречен “На кафе и локум во Старата битолска чаршија”.  На настанот сите љубители на кафето беа почастени

Подари… За настраданите од поплавите во Р. Македонија

Во периодот кога имаше поплави во Пелагонискиот регион, Ротаракт Клубот Широк Сокак подготви интересни картички со мотивирачки пораки на кои беше напишан и бројот за донација за поплавите. Сите пораки беа споделени со секое кафе кое беше пиено во кафичите

Проект – „Подари време“ | The project – „Share Time“

Проект – „Подари време“, Заедничко дружење на членовите на Ротаракт Клуб Битола Широк Сокак и дечињата од Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух и говор“ Кочо Рацин “ – Битола The project – „Share Time“ organized by the

Хуманитарна забава „Играта продолжува со…Слатка приказна“

На ден 28.12.2014 година Ротаракт Клуб Широк Сокак Битола организираше хуманитарна забава “Играта продолжува со…Слатка приказна”.Хуманитарната забава се одржа во кафе бар Hauz Bar со почеток во 20:00 часот. Вооедно ‘’Играта продолжува…Со слатка приказна’’ е првиот проект организиран од клубот

Mотивациски семинар организиран од Ротаракт клубовите Битола Широк Сокак и Скопје Центар

Ротаракт клубовите Битола Широк Сокак и Скопје Центар во периодот од 3ти до 5ти април во хотел Солферино, во Струга организираа Мотивациски семинар. Мотивацискиот семинар е прв семинар од ваков тип кој што се организираше во Република Македонија. На овој

Настани | Events

Придружи се на Facebook! | Find us on Facebook!

Следете не на Твитер | Follow us on Twitter