(Фото) Искра надеж во социјално ранливите семејства од Битола, Ротаракт Широк Сокак донираше 4 тони храна

1 - Copy

Ротаракт Широк сокак од Битола успешно ја реализира акцијата ‘’Играта продолжува со топол оброк’’ .  Целокупната количина на нерасиплива храна која што со ваша помош успеавме да ја собереме заврши во вистински раце. Акцијата се одвиваше во текот на месец

(Фото) Ротаракт Широк Сокак Битола успешно го реализираше проектот “ Играта продолжува..со топол оброк “

45717898_10213016078061478_1710160809381855232_n

Ротаракт клуб Широк Сокак, Битола е клуб на млади лидери на возраст од 18 до 30 години и постои од неговото официјално формирање на 31 октомври 2014 година. Од тогаш се до денес клубот, традиционално, секоја година организира предновогодишна забава

Ротаракт клубот „Широк Сокак„ донираше во Клиничката болница во Битола

274f1bf2bd18e7f0d33d6244e658426e_XL

Младите ротаријанци од Ротаракт клубот „Широк Сокак“ со донација во постелнини и други текстилни материјали ги подновија одделенијата каде на свет доаѓа приновата во градот, Гинеколошкото одделение и Одделението за неонатологија при Клиничка болница во Битола. Донацијата е во вредност

Новата мобилна апликација ,,Мој Документ”, корисна алaтка за излез од административните лавиринти

19984017_261677037648801_2930318632105141488_o-1024x500

Ротаракт клуб Широк Сокак Битола во соработка и помош од Ротари клуб Широк сокак Битола имаат чест да Ви го претстават нивниот најнов проект апликацијата „МОЈ ДОКУМЕНТ“. Се работи за проект кој е во процес веќе една година и конечно

Мотивациски Ротаракт Викенд 7-9 Април Охрид 2017

18136360_10211453417343870_1972933989_n

Традиционално по третпат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар беше организиран национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 7-9 Април во хотел Десарет Охрид. На мотивацискиот викенд присуствуваа 56

Ротаракт Широк Сокак Битола донира 600 книги на ОУ „Александар Турунџиев“ во Кукуречани

3

Ротаракт Широк Сокак Битола, денеска (30.03.2017г.) донираше 600 книги за школска возраст и возобнови голем дел од полиците во библиотеката на ОУ „Александар Турунџиев“ во Кукуречани. Книгите беа собрани преку  хуманитарна забава под името „Играта продолжува…со пишан збор#2“ која се одржа во Бар

Хуманитарна забава „Играта продолжува…со пишан збор #2

15697272_359414744423565_8664701906894363872_n

На ден 24.12.2016 година, Ротаракт Клуб Широк Сокак Битола традиционално организираше предновогодишна хуманитарна забава под името „Играта продолжува…со пишан збор#2“. Хуманитарната забава се одржа во Бар Чаршија со почеток во 11 часот. „Играта продолжува…со пишан збор#2“ имаше за цел  собирање

Мотивациски Ротаракт Викенд 8-10 Април Неготино

13007098_1757983727757218_6597243373798528409_n

Традиционално по втор пат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар организиравме национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 8-10 Април во хотел Памела Неготино. Мотивацискиот викенд семинар е прв

Успешно завршена акцијата со опремувањето на школската библиотека при ОУ “Крсте Петков Мисирков” – Бистрица

12910533_10209440786483491_815831668_n

„Поттикнати од желбата да ја продолжиме традицијата на предновогодишна хуманитарна забава, кон крајот на месец декември Ротаракт клубот Битола Широк Сокак организраше уште една таква под мотото: “Играта продолжува со пишан збор”. Овој пат се собираа книги за предшколска возраст

“На кафе и локум во Старата Битолска Чаршија”

2

Во склоп на прославувањето 80 години постоење на Ротари во Битола, на 10 ти октомври, 2015 година,  Ротаракт Клубот Широк Сокак организираше настан наречен “На кафе и локум во Старата битолска чаршија”.  На настанот сите љубители на кафето беа почастени

Настани | Events

Придружи се на Facebook! | Find us on Facebook!

Следете не на Твитер | Follow us on Twitter