5ти Ротаракт Мотивациски Викенд 5-7 Април, Струмица

Викендов, од 5 до 7 Април во Струмица, се оддржа 5тиот мотивациски викенд за Ротаракт членовите од Ротаракт клубовите ширум нашата држава. За времетрањето на семинарот беа одржани две сесии, при што младите Ротаријанци имаа можност од два успешни предавачи

Акција за собирање храна во рамки на проектот „Играта продолжува…со топол оброк“

Во рамките на проектот „Играта продолжува…со топол оброк“ во Веро маркетите  и Тинекс маркетите во Битола се донираше храна за социјално загорозените семејства и деца во Битола. Покажавме дека Битола е хуман град.  Во рамки на акцијата се донираше храна на

(Фото) Ротаракт Широк Сокак Битола успешно го реализираше проектот “ Играта продолжува..со топол оброк “

Ротаракт клуб Широк Сокак, Битола е клуб на млади лидери на возраст од 18 до 30 години и постои од неговото официјално формирање на 31 октомври 2014 година. Од тогаш се до денес клубот, традиционално, секоја година организира предновогодишна забава

Предновогодишната хуманитарна забава: ,,Играта продолжува со топла насмевка”

Предновогодишната хуманитарна забава која беше организирана од страна на Ротаракт Клуб – Широк Сокак на 09.12.2017 помина одлично, успеавме да собереме голем дел на топла облека и парични средства кои беа донирани денес 27.12.2017 во Центарот за ран детски развој

Мотивациски Ротаракт Викенд 7-9 Април Охрид 2017

Традиционално по третпат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар беше организиран национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 7-9 Април во хотел Десарет Охрид. На мотивацискиот викенд присуствуваа 56

Мотивациски Ротаракт Викенд 8-10 Април Неготино

Традиционално по втор пат заедно со Ротаракт Клуб Скопје – Центар организиравме национален Мотивациски викенд наменет за Ротаракт Клубовите од Македонија, кој оваа година се одржа во периодот од 8-10 Април во хотел Памела Неготино. Мотивацискиот викенд семинар е прв

1 година Ротаракт Клуб Битола Широк Сокак

На 31 октомври, Ротаракт Клубот Широк Сокак славеше една година постоење. Една година исполнета со многу бројни проекти, семинари, забави, дружба со останатите Ротаракт клубови, и обновување на членството.  Прославата беше од затворен карактер во Ресторан House of Manaki. Нека

80 години ротаријанство во Битола | 80 years Rotary in Bitola

Викендов во Битола, под мотото -Заживување на старата битолска чаршија, Ротари и Ротаракт клубовите од градот организираа настан пред Малиот Битолски Монмартр. Настанот беше организиран по повод одбележување на 80 години ротаријанство во Битола. За убавата атмосфера се погрижија Brass

Ротаријанска година 2014/2015 | Rotary year 2014/2015

Заокружуваме една успешна Ротаракторска година со примо-предавање на функции, планирање на голем заеднички проект со Ротаракт Клуб Битола и негово презентирање пред менторските клубови Ротари Клуб Битола Широк Сокак и Ротари Клуб Битола. Воедно сакаме да му честитаме на новиот

Ротари тренинг семинар (ПЕТ Семинар) | Rotary Training Seminar (Pets – Sets & Assembly)

Ротари тренинг семинар (ПЕТ Семинар) 2015- Подготовка на идните претседатели и нивниот водечки тим. Rotary Training Seminar (Pets – Sets & Assembly) 2015 – Preparing for the upcoming presidencies and leading team.

Настани | Events

Придружи се на Facebook! | Find us on Facebook!

Следете не на Твитер | Follow us on Twitter