Tramadol hcl 50 mg tablet
amoxicillin 500 mg price
20 mg prednisone
tramadol 50mg
bezeq speed test
דרכון פורטוגלי
הוצאת דרכון פורטוגלי
אייביי בעברית, asos בעברית
בנק לאומי כניסה לחשבון אישי, גוגל ,תרגום, אייבורי בני ברק
ויאגרה מחיר קופת חולים
turboforex отзывы
turboforex отзывы

Хуманитарна забава „Играта продолжува…со пишан збор #2

инвестинг ком отзывы
ебей на русском
топ брокеров бинарных опционов
15697272_359414744423565_8664701906894363872_nНа ден 24.12.2016 година, Ротаракт Клуб Широк Сокак Битола традиционално организираше предновогодишна хуманитарна забава под името „Играта продолжува…со пишан збор#2“. Хуманитарната забава се одржа во Бар Чаршија со почеток во 11 часот.

„Играта продолжува…со пишан збор#2“ имаше за цел  собирање на книги за млади ученици, кои ќе бидат донирани во училишта каде што има потреба од збогатување на нивната училишна библиотека. Во акцијата беа вклучени учениците од основните и средните училишта на кои за донираните книги и посветеното внимание им беа доделени благодарници, како и Националната установа – Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски” – Битола и Педагошкиот факултет од Битола на кои би сакале да им изразиме посебна благодарност.

„Играта продолжува… со пишаниот збор“ е продолжение на проектот кој беше организиран и минатата година кон крајот на месец декември кога преку донација во книги и средства беше опремена и збогатена со книги училишната библиотека на ОУ “Крсте Петков Мисирков“ во село Бистрица.

Преку оваа хуманитарна забава клубот ја постигна својата главна цел – да ја доближи книгата до младите. Воедно, акцијата на собирање книги е сеуште во тек и е отворена за сите кои би сакале да донираат книги бидејќи “Кога некому подаруваш книга, отвoраш можност да спознае цел нов свет”.


Настани | Events

Придружи се на Facebook! | Find us on Facebook!

Следете не на Твитер | Follow us on Twitter