Новата мобилна апликација ,,Мој Документ”, корисна алaтка за излез од административните лавиринти

Ротаракт клуб Широк Сокак Битола во соработка и помош од Ротари клуб Широк сокак Битола имаат чест да Ви го претстават нивниот најнов проект апликацијата „МОЈ ДОКУМЕНТ“. Се работи за проект кој е во процес веќе една година и конечно ги достигна своите крајни маргини. Мотив за отпочнување на оваа Апикацијата e живеењето во брзо општество во кое постојано се создаваат нови административни процедури, како и честа промена на законите.

19984017_261677037648801_2930318632105141488_o-1024x500

 

Со таа цел  граѓаните ќе можат на брз и едноставен начин да стигнат до потребните информации како да си ги остварат своите права, односно да стигнат до потребните документи.

Проектот „МОЈ ДОКУМЕНТ“ претставува апликација во која се систематизирани информации и обрасци за повеќе од четириесет административни процедури, за издавање на документи од шест различни институции : Основен суд, Фонд за здравствено осигурување, судството, Министерство за внаттрешни работи, Агенција за катастар и недвижности, Управата за водење на матични книги и Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Македонија.

Апликацијата „МОЈ ДОКУМЕНТ“ е прикачена и e достапна за оперативниот систем Аndroid  на Google  Play Store како и за системот iOS, во зависност од потребата на корисникот.  Во план е дополнување на апликацијата со уште три институции и секако промоција на проектот.

Апликацијата можете да ја инсталирате на Вашиот мобилен телефон на линковите подолу:

IOSAppStoreapp-store-android-download

 

Настани | Events

Придружи се на Facebook! | Find us on Facebook!

Следете не на Твитер | Follow us on Twitter